Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Η κρίσιμη "μάχη" των εκλογών

του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, 31/3/00

Ο Έλληνας βιώνει καθημερινά την αποσύνθεση του κράτους, τη διάλυση στην παιδεία, στην υγεία, την καλπάζουσα πια ανεργία.

Σε αυτές τις εκλογές, η παράταξή μας δίνει μία από τις πιο κρίσιμες μάχες της. Για τη Νέα Δημοκρατία ένας είναι ο στόχος. Και αυτός είναι αμετακίνητος: στις Εθνικές εκλογές θα είμαστε πρώτο κόμμα! Καλούμαστε να δώσουμε, και θα τη δώσουμε με όλες τις δυνάμεις, μια αμιγώς πολιτική μάχη, μια γενικευμένη πολιτική μάχη για τα καυτά προβλήματα του τόπου. Για τα προβλήματα, τα θέματα, τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η Ελληνίδα και ο Έλληνας. Αυτές οι εκλογές θα καταδείξουν ότι ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του έχουν οριστικά κλείσει τον πολιτικό τους κύκλο. Γι' αυτό, για μας, οι εκλογές αποτελούν πολιτικό μέτωπο, μέγιστης, ύψιστης σημασίας και όχι μόνο για μας. Αλλά για το μέλλον του τόπου και το σύνολο του Ελληνικού λαού. Στο μέτωπο αυτό, ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Για μια νίκη της παράταξης. Μια νίκη που θα αλλάξει ριζικά και αμετάκλητα το πολιτικό τοπίο στη χώρα μας.

Ο κ. Σημίτης επιστρατεύει δείκτες για να συγκαλύψει την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως που βιώνουν τραυματικά στην καθημερινή μας ζωή οι πολίτες αυτής της χώρας, και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι, που είναι και τα μεγάλα θύματα των αδιέξοδων επιλογών της κυβέρνησης Σημίτη. Όμως η πραγματικότητα, η καθημερινότητα δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Ο Έλληνας βιώνει καθημερινά την αποσύνθεση του κράτους, τη διάλυση στην παιδεία, στην υγεία, την καλπάζουσα πια ανεργία. Τη διαρκώς αυξανόμενη - μάλιστα με εντυπωσιακούς ρυθμούς -εγκληματικότητα, τους βαρύτατους φόρους που πλήττουν τον μέσο Έλληνα πολίτη, την υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής. Καθημερινά είμαστε πια μάρτυρες σκηνών με θύμα τον πολίτη και θύτη το αυθαίρετο και ανίκανο κράτος, την παράλυτη εξουσία.