Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων

Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Σχετικά με την Digital Elections Version

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Greek Politics Journal (GPJ) περιλαμβάνει άρθρα και αναλύσεις που εξετάζουν και αναλύουν το ευρύ φάσμα των εκλογικών αναμετρήσεών στην Ελλάδα από το 2000 μέχρι σήμερα. Η πολιτικοποιημένη απόδοση και παρουσίαση όλων των πολιτικών, οικονομικών, πολιτισμικών και κοινωνικών απόψεων και θέσεων αποτελεί το «πολιτισμικό όραμα» της επιστημονικής έκδοσης του Greek Politics Journal (GPJ)

Η ηλεκτρονική έκδοση GPJ δημοσιεύει άρθρα και αναλύσεις σχετικά με την Πολιτική και τις Ελληνικές Εκλογές, την πολιτισμική και οικονομική κρίση, την ανεργία, το πολιτικό πολιτισμό, την πολιτιστική πολιτική και τις εκλογές, τη δημοκρατία της συλλογικής βούλησης, τη διαχείριση κρίσεων, την κυβερνο-δημοκρατία, τον κυβερνο-πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Περιλαμβάνει απόψεις και αναλύσεις πολιτικών, επαγγελματιών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων σχετικά με τις εξαγγελίες των πολιτικών σχηματισμών, τα ΜΜΕ, την πολιτική επικοινωνία, το πολιτισμικό και πολιτικό μάνατζμεντ και την πολιτική εξουσία στην κοινωνία της πληροφορίας και γνώσης στον 21ο αιώνα.

Η ηλεκτρονική έκδοση υιοθετεί εξαρχής μία πλουραλιστική προσέγγιση σε κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την παγκοσμιοποίηση, τον κυβερνοχώρο και την Ελληνική πολιτισμική ταυτότητα σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Χωρίς να αποκλείει ιστορικές αναλύσεις, η ηλεκτρονική έκδοση ενδιαφέρεται πρωτίστως για σύγχρονο υλικό που θα συνδράμει σε μία παραγωγική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Το Greek Politics Journal (GPJ) πρόσφερε με μεγάλη επιτυχία την ουσία της προεκλογικής δράσης στις βουλευτικές εκλογές του 2012, 2009, 2007, 2004 και 2000, και στις ευρωεκλογές καθώς και στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές του 2014, 2010, 2006 και του 2002 σε περισσότερους από 6.000.000 επισκέπτες / αναγνώστες του από όλο τον κόσμο. Φιλοξένησε άρθρα και αναλύσεις ειδικών επιστημόνων, ερευνητών και δημοσιογράφων, καθώς υποψήφιων βουλευτών, περιφερειαρχών και των δημάρχων

Ειδικότερα, από το 2000 μέχρι σήμερα το GPJ έχει φιλοξενήσει – μεταξύ άλλων – άρθρα αρχηγών κομμάτων, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Φώτη Κουβέλη, Γιώργου Παπανδρέου, Αλέκας Παπαρήγα, των Υπουργών Προκόπη Παυλόπουλου, Κωστή Χατζηδάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς και των Ευρωβουλευτών Γιώργου Κατρούγκαλου, Μανώλη Κεφαλoγιάννη, Εύας Καϊλή και των Δημάρχων Γιώργου Καμίνη, Νικήτα Κακλαμάνη και των Περιφερειαρχών Ρένας Δούρου και Γιάννη Σγουρού, όπως επίσης και άλλων σημαντικών παραγόντων του δημόσιου βίου της χώρας μας.

Η Digital Elections Version του GPJ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο, σε υπεύθυνους στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικούς, επαγγελματίες συμβούλους, καθώς και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη που ασχολούνται με την ανάλυση των Ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών, όπως υπευθύνους εποπτείας, πολιτικούς και πολιτισμικούς διαχειριστές (μάνατζερς), ειδικούς πληροφορικής, των ΜΜΕ, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές που αναπτύσσουν επαγγελματικό ενδιαφέρον στα ανωτέρω αντικείμενα. Το Greek Politics Journal δημοσιεύει άρθρα και αναλύσεις πολιτικών προσώπων, υποψηφίων, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών που έχουν ενδιαφέρον για τους Έλληνες ψηφοφόρους. Ορισμένες από τις εκδόσεις του Greek Politics Journal:Digital Elections Version είναι αφιερωμένες σε ειδικά θέματα, σε γεωγραφικές περιοχές ή σε συγκεκριμένη μορφή πολιτισμικής και πολιτικής δράσης.

Καθηγητής Γιώργος Κ. Γκαντζιάς
Πολιτιστικής Πολιτικής και Διοίκησης
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Επιμελητής Έκδοσης
Greek Politics Journal: Digital Elections Version
E-mail: gpj@eklogesonline.com και eklogesonline@gmail.com