Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

 


Βουλευτικές Εκλογές
Ύποψήφιοι Βουλευτικών Εκλογών

Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών Εκλογών

Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Υποψήφιοι Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Ευρω-εκλογές

Υποψήφιοι Ευρω-εκλογών

Εκλογές και Ενημέρωση

Greek Politics Journal

Η Βουλή των Ελλήνων

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης



Στείλτε τα σχόλιά σας
 
•GREEK POLITICS JOURNAL
  •HOME   •ΕΓΓΡΑΦΗ   •ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  

Οι Εκλογές και Νέες Τεχνολογίες
Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές 2002.


Αν. Καθηγητής Γιώργος Κ. Γκαντζιάς, Επιμελητής GPJ,
Δημήτρης Ι. Καμάρας βοηθός Επιμελητής GPJ

Ο παγκόσμιος κόμβος-Portal www.greekelections.com αναβαθμίζει το πεδίο ανάπτυξης του ψηφιακού περιεχομένου για τις εκλογές, την πολιτική και τον πολιτισμό, τοποθετώντας τις Ελληνικές Εκλογές από το τοπικό πεδίο (www.greekelections.gr) στην παγκοσμίως δημοφιλή σφαίρα του κυβερνοχώρου dotCom. Ο αναβαθμισμένος παγκόσμιος κόμβος-Portal www.greekelections.com αποτελεί τον διαδικτυακό πόλο προσέλκυσης των Ελλήνων απ’ όλο τον κόσμο για να διευκολύνουν την πλοήγηση και την ανεύρεση περιεχομένου των χρηστών τους. Η ανάπτυξή του στηρίζεται σε επιστημονικές μεθόδους (π.χ. το Μοντέλο ΔΑΠΑΠ) και στη στρατηγική της «Τοπικής Υπεροχής και Παγκόσμιας Προβολής».

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Νομάρχες στις Εκλογές του 2002 δεν κάνουν μόνο περιοδείες, εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελς και παράθυρα για να δημοσιοποιούν τα προγράμματά τους και το πολιτικό τους «Όραμα» για μια ανεξάρτητη και υπεύθυνη Αυτοδιοίκηση, αλλά διαθέτουν και διαδικτυακούς τόπους για την ψηφιακή τους προβολή. Η ψηφιακή προβολή των υποψηφίων στις εκλογές του 2002 δεν αποτελεί επιλογή, αλλά προϋπόθεση για τη διάδοση των πολιτικών προγραμμάτων στη νέα γενιά των ψηφιακών ψηφοφόρων που αναπτύσσεται δυναμικά και δραστήρια και μέσα από τον κυβερνοχώρο.

Το μήνυμα των ψηφιακών Εκλογών 2002 είναι ότι όχι μόνο οι υποψήφιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι νικητές της εκλογικής αυτής αναμέτρησης, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι παρόντες και στο παγκόσμιο τοπίο του Διαδικτύου και της πολιτικής της και θα πρέπει να προβάλλουν το έργο τους στον παγκόσμιο ιστό του κυβερνοχώρου, υιοθετώντας συγκεκριμένες στρατηγικές και επιτυχημένα μοντέλα ανάπτυξης ιστοσελίδων και ψηφιακού περιεχομένου.

Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση δεν είναι δυνατόν να μην συμμετέχει με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την κοινωνία των πληροφοριών, τον τρόπο υλοποίησης προγραμμάτων που θα εισαγάγουν την ελληνική αγορά δυναμικά στο ψηφιακό
τοπίο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας των πληροφοριών. Η Ελληνική περιφέρεια πρέπει να συντονιστεί στη λογική και τις στρατηγικές της δικτύωσής της, όχι μόνο ως προ την τεχνολογική υποδομή, αλλά και ως προς τη δυναμική ανάδειξη του ψηφιακού της περιεχομένου.

Το Διαδίκτυο αποτελεί την πλατφόρμα, πάνω στην οποία σήμερα εφαρμόζονται τα επιτεύγματα της Ψηφιακής Επανάστασης. Το Διαδίκτυο όμως είναι πολύ περισσότερα από μία νέα πλατφόρμα που συντελεί στη διεύρυνση των καταναλωτικών προτύπων και των επιχειρηματικών σχεδίων. Είναι κυρίως ένα νέο «Μέσο Ανθρώπινης (Μαζικής ή και όχι) Επικοινωνίας».

Στην περίπτωση της πολιτικής, η δύναμη του πολιτικού ψηφιακού διαλόγου και η δυνατότητα άμεσης διάχυσης απόψεων και κριτικής προς τους φορείς εξουσίας στο παγκόσμιο περιβάλλον του κυβερνοχώρου συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευθύνης του πολίτη για τα κοινά. Το ψηφιακό μας μέλλον απαιτεί ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες και ο παγκόσμιος ιστός είναι το μέσο ενίσχυσης της επίτευξης αυτού του κοινωνικού και πολιτικού στόχου σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο.


Όροι Χρήσης του διεθνούς Κόμβου (Portal) www.eklogesonline.com

 
Προφίλ

Η γνώμη μας
Εκλογές Ιουλίου 2019

Εκλογές Μαΐου 2019

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2014

Εκλογές 2012

Εκλογές 2006

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Μοντέλο ΔΑΠΑΠ

Τα ΜΜΕ για το GreekElections

Info-Com
Research Society


Επικαιρότητα

Σύνδεσμοι