Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Παίρνουμε θέση στο αύριο της Αρκαδίας

του Δημήτρη Κωστόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας (ΝΔ)

Έχουμε ανάγκη μία κοινωνία που νοιάζεται για όλους, μία ανάπτυξη που τους χωράει όλους, ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας για όλους.

Τα προβλήματα που λίγο-πολύ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το σύνολο των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμένα στην Αρκαδία. Στην πορεία προς τις εκλογές της 7ης Μαρτίου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Νομού μας – του φτωχότερου της Πελοποννήσου – διαπιστώνει ότι είκοσι χρόνια είναι πολλά για τόσα λίγα που έγιναν. Πριν πάμε στις κάλπες, ας ρίξουμε μια ματιά πίσω, ας δούμε τον ατελείωτο κατάλογο με τα προβλήματα που αφήνουν αυτοί που φεύγουν.

Οι περικοπές στις επιδοτήσεις του λαδιού είναι συχνές. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αβοήθητοι στο έλεος της τύχης τους. Η ανεργία στην Αρκαδία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, κυρίως στους νέους κάτω των 25 ετών. Τα χωριά ερημώνουν. Πολλά από τα έργα υποδομής, που θα επέτρεπαν στο νέο και στη νέα να παραμείνουν στον τόπο τους και να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς, δεν ξεκίνησαν ποτέ ή κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Η εσωτερική μετανάστευση προς τα αστικά κέντρα παραμένει ανοιχτή πληγή για την Αρκαδία. Πολλοί συμπατριώτες μας κατοικούν μακριά από τα μέρη όπου γεννήθηκαν. Αρκετές περιοχές έξω από την Τρίπολη δεν έχουν ακόμα ούτε αγροτικά ιατρεία. Το ίδιο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Ο Νομός οπισθοδρομεί σε εισόδημα και σε πληθυσμό, για πολλά χρόνια. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μαρασμό.

Μόλις πέρυσι, η Πελοπόννησος απομονώθηκε από την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή κατέρρευσε ένα τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης. Δεν λειτουργεί πολιτικό αεροδρόμιο. Οι πολυδιαφημιζόμενες παρεμβάσεις κι επεμβάσεις στη λίμνη Τάκα και στο έλος της Κανδήλας βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά. Ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ευρώπης παραμένει τουριστικά αναξιοποίητος.

Από τον τόπο αυτό, σε δύσκολα χρόνια, έφυγαν πολλοί Αρκάδες στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κάποιοι γύρισαν, οι περισσότεροι όμως έμειναν στα ξένα, αφού η πατρίδα δεν έκανε εύκολη την επιστροφή τους. Στους απόδημους Αρκάδες χρωστάμε πολλά. Τους θέλουμε κοντά μας στη μεγάλη προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας, για την αλλαγή εποχής. Η συμμετοχή τους είναι πολύτιμη και αναγκαία. Η συμμετοχή τους στο άνοιγμα της νέας σελίδας, μιας νέας σελίδας για τον τόπο μας, είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον τους, απέναντι στην Αρκαδία, στους συμπατριώτες τους, στην Ελλάδα που αγαπούν, απέναντι στον τόπο.

Ο Νομός μας υφίσταται τις συνέπειες μίας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, χωρίς φαντασία. Μαραζώνει, την ώρα που θα έπρεπε να ανθίζει και να ευημερεί. Παραμένει καθηλωμένος γιατί πάντα άκουγε και ακόμη περιμένει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται.

Από την επομένη των εκλογών η Νέα Δημοκρατία θέτει σε εφαρμογή τρεις βασικούς πολιτικούς στόχους για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα. Επενδύουμε στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, στη Νέα Γενιά, στις νέες και τους νέους της Πατρίδας μας. Θέτουμε σε εφαρμογή τη Νέα Οικονομική Πολιτική. Με νέο, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Με νέο αναπτυξιακό νόμο. Φτιάχνουμε ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων.

Στις 7 Μαρτίου θα είμαι και πάλι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία. Έχω την τιμή οι συμπατριώτες μου να με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους από το 1989 έως σήμερα. Όμως, αισθάνομαι ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο σημαντική από όλες όσες έχω συμμετάσχει. Διότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της και είναι έτοιμη να κυβερνήσει τον ελληνικό λαό.

Τα έργα υποδομής, τα προβλήματα των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως η απασχόληση των νέων ανθρώπων, αλλά και η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών είναι οι δεσμεύσεις μου προς τον Αρκαδικό λαό. Για μια κοινωνία που νοιάζεται για όλους, μία ανάπτυξη που τους χωράει όλους, ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας για όλους.

Το όραμά μου είναι ένα: Ένα κράτος που ο Έλληνας θα το νιώθει εκεί που το έχει ανάγκη, στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, στις μεταφορές και στις υποδομές.

Ένα κράτος που δεν θα εμποδίζει τον Έλληνα να αναπτύξει την φαντασία και τη δημιουργικότητά του στις επιχειρήσεις, στην οικονομία, στην τεχνολογία και στην έρευνα.

Ζητώ λοιπόν την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου Αρκάδων για να μεταφέρω στη νέα εποχή δυνατή τη φωνή της Αρκαδίας, για να έχει η Αρκαδία σε αυτήν την νέα εποχή τη δική της ξεχωριστή θέση!


Προσοχή: Οροί Χρήσης του διεθνούς Κόμβου (Portal) www.greekelections.com