Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Πρόσκληση σε μία άλλου τύπου πολιτική

του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 31/3/00

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Με τόλμη και την εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνησή του αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα που προέκυψαν από τις αλλαγές του κόσμου στα τέλη του 20ου αιώνα.

Σας καλώ, όλους – τον καθένα σας που θέλει και μπορεί να συστρατευτεί μαζί μας, σε μια άλλου τύπου πολιτική, όπου τον πρώτο λόγο τον έχει ο πολίτης, το κοινωνικό κράτος. Να συστρατευτεί μαζί μας στον εκλογικό αγώνα. Σας καλώ να συνεργαστούμε μαζί για το αύριο της χώρας μας.

Να συνεργαστούμε διότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της πορείας του έθνους μας, της χώρας μας.

Στα χρόνια που πέρασαν η Ελλάδα άλλαξε. Έγινε μια δύναμη. Την σέβονται σε όλο τον κόσμο. Εγινε η ισχυρότερη χώρα στα Βαλκάνια. Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία η Ελλάδα δεν είχε διασφαλισμένη την θέση της στην περιοχή όσο επί ΠΑΣΟΚ.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι να διαπιστώνουμε ότι ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε τόσο ανθηρή οικονομία. Η πατρίδα μας ανήκει, πλέον, στις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, ανάμεσα σε 207 κράτη.

Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν ήταν διασφαλισμένη η δημοκρατία, τα ατομικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, όσο σήμερα, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Αν όμως φθάσαμε εδώ, δεν ήταν χωρίς κόπο. Ηταν οι αγώνες του ελληνικού λαού.  Ηταν από το θάρρος που πάντα βρίσκαμε, μπροστά σε προκλήσεις, να ξεκινούμε ξανά, χτίζοντας ένα όραμα χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Αν φθάσαμε μέχρι εδώ ήταν λόγω των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που πάλεψε χρόνια το ΠΑΣΟΚ.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Με τόλμη και την εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνησή του αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα που προέκυψαν από τις αλλαγές του κόσμου στα τέλη του 20ου αιώνα. Μπόρεσε να ανέβει με επιτυχία στο ευρωπαϊκό τρένο της ΟΝΕ, να εξασφαλίσει σταθερούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, μεγάλα έργα και προστασία του οικολογικού μας συστήματος.

Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι διότι αύριο η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καλείται να διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα του πολίτη, να αναπτύξει ακόμα καλύτερα το σύστημα της παιδείας με τρόπο που τα ελληνικά πτυχία να είναι ουσιαστικά ισότιμα με εκείνα των πλέον ανεπτυγμένων χωρών. Να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, να προχωρήσει σε βάθος και πλάτος την υγειονομική περίθαλψη, το σύστημα του ΕΣΥ.

Δεσμευόμαστε, πρώτον ότι τα επόμενα 6 χρόνια θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Θα κάνουμε τουλάχιστον 16 τρισεκατομμύρια, ποσό ρεκόρ, επενδύσεις για νέες ευκαιρίες.

Δεσμευόμαστε, δεύτερον, ότι θα προωθήσουμε πιο εντατικές πολιτικές απασχόλησης, με ιδιαίτερο βάρος στην ύπαιθρο.

Δεσμευόμαστε, τρίτον, να διασφαλίσουμε το εισόδημα του μικροϊδιοκτήτη και του μισθωτού.

Δεσμευόμαστε, τέταρτον, με μια στρατηγική διασφάλισης της κοινωνικής πολιτικής, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση. Στην διασφάλιση και ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεσμευόμαστε, πέμπτον, για την συνέχιση των ριζικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Για μια παιδεία που να εξασφαλίζει γνώσεις στα σύγχρονα δεδομένα της τεχνολογίας και της διεθνοποίησης. Για ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα διασφαλίζει την δια του βίου επιμόρφωση των ελλήνων. Την υλική υποδομή της κοινωνίας της πληροφορίας, όπως βιβλιοθήκες, ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης, διαδικτύωση των σχολείων. Δημιουργία διαπολιτιστικών σχολείων, την σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Δεσμευόμαστε, έκτον, να προχωρήσουμε τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα ώστε να αξιοποιούνται καλύτερα οι δαπάνες του, να πιάνουν τόπο οι ενέργειές του υπέρ του πολίτη, να αποτελεί τον στρατηγό όλης της  κοινωνίας, έχοντας κατά νου τα εξής:

  • Την ασφάλεια για τον πολίτη.
  • Την ευμάρεια για όλους.
  • Τις κοινωνικές παροχές εκεί όπου το επιτάσσουν – τα προβλήματα και η εποχή μας – αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
  • Tην πάταξη της διαφθοράς.
  • Την συνέχιση της φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων προς όφελος του συνόλου.