Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Αλλαγή Εποχής

Της Ντόρας Μπακογιάννη [31/3/00]

Η αλλαγή εποχής εμπνέει πολιτικές που θα μας απεγκλωβίσουν από τις αδράνειες της κοινωνίας. Απαιτεί αποφάσεις που θα ανατρέψουν τους ρυθμούς και τις αντιλήψεις του παλαιοκομματισμού.

Το 2000 οριοθετεί την αλλαγή εποχής. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πορεία. Το νοιώθουμε όλοι, το καταλαβαίνουμε όλοι, το έχουμε ανάγκη όλοι.

Το μεγάλο εμπόδιο που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι τα ίδια τα προβλήματα, αλλά η αδυναμία μας να τα αντιμετωπίσουμε. Η αδυναμία μας να μιλήσουμε καθαρά και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Τη διέξοδο και τη νέα προοπτική δεν μπορούμε, πλέον, να την αναζητούμε μέσα από τις ξεπερασμένες επιλογές του παρελθόντος. Λύσεις και αποτέλεσμα προόδου και προκοπής δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από τους προκατασκευασμένους συσχετισμούς και τις παλιές ισορροπίες. Η αλλαγή εποχής εμπνέει πολιτικές που θα μας απεγκλωβίσουν από τις αδράνειες της κοινωνίας. Απαιτεί αποφάσεις που θα ανατρέψουν τους ρυθμούς και τις αντιλήψεις του παλαιοκομματισμού.

Η αλλαγή εποχής οδηγεί σε ριζικές τομές για το αύριο της Ελλάδας, για το μέλλον των παιδιών μας.  Δείχνει το δρόμο για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ελλάδας, κατευθύνει προς μια ριζική αναμόρφωση του  συστήματος παιδείας και φέρνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Ευαισθητοποιείται για την οικολογία και το αστικό και φυσικό περιβάλλον και προβάλλει τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Η αλλαγή εποχής αναδεικνύει ένα νέο πολιτικό πολιτισμό και τις δυνάμεις που ενεργοποιούν αξίες τις οποίες έχουμε χάσει σήμερα. Αξίες όπως αυτές της μάθησης, της εργασίας, της συντροφικότητας, της άμιλλας, του σεβασμού του συνανθρώπου μας, της προστασίας του περιβάλλοντος. Αξίες που στηρίζουν αυτή τη νέα πολιτική και την κάνουν αποτελεσματική γιατί προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις, ουσιαστική επειδή εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια και σύγχρονη γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική.

Αυτή είναι η αλλαγή εποχής που σηματοδοτεί την Ελλάδα στο 2000 και χρειάζεται πολιτικούς που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες και στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Χρειάζεται αυτούς που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτούς που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα.