Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Απαιτείται όραμα, γνώση και ανάληψη πρωτοβουλιών

του Γιώργου Αλογοσκούφη [3/4/2000]

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη μορφή της κοινωνίας που επιθυμούμε για τα χρόνια που έρχονται.

Στο κατώφλι του 21ου αιώνα η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής, με κύρια χαρακτηριστικά την πληροφόρηση και τη γνώση. Η ψηφιακή τεχνολογία, η διάδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών εκμηδενίζει τις αποστάσεις, δημιουργεί νέες αγορές, νέες ευκαιρίες, την ανάγκη για νέους κοινωνικούς θεσμούς. Οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς μαζί τους.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη μορφή της κοινωνίας που επιθυμούμε για τα χρόνια που έρχονται. Θα προτιμήσουμε μια κοινωνία της οποίας θα ηγείται μια κυβέρνηση με στενές εξαρτήσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, της οποίας τα στελέχη δεν είναι εξοικειωμένα με τον τρόπο λειτουργίας των ελεύθερων και ανταγωνιστικών αγορών, που χαρακτηρίζεται από την αλαζονεία της μακρόχρονης παραμονής στην εξουσία, ή θα προτιμήσουμε μια νέα κυβέρνηση με άφθαρτα στελέχη, καταξιωμένα επαγγελματικά, με διάθεση για δουλειά και προσφορά, με όραμα, που στηρίζουν την ελεύθερη οικονομία και τους μηχανισμούς της αγοράς χωρίς ακρότητες και υπερβολές, στελέχη ικανά να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η κοινωνία μας;

Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται μεταρρυθμιστές. Πολιτικούς με όραμα, γνώση και διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών. Πολλές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν αντιδράσεις είτε λόγω κακής ενημέρωσης των πολιτών, είτε από εκείνους που έχουν βολευτεί με το ισχύον καθεστώς, είτε από εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη. Είναι όμως καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Να εξηγήσουμε, να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που πρεσβεύουμε. Ακόμη και να μεταρρυθμίσουμε το ίδιο το πολιτικό σύστημα που έχει πολλές και μεγάλες αδυναμίες και δεν προσελκύει ικανοποιητικό αριθμό ικανών συμπολιτών μας. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των αγορών και του κράτους, στις προοπτικές απασχόλησης των νέων, στη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και των κοινωνικά αδύναμων, στο φορολογικό μας σύστημα, στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική προστασία, στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων, στη βελτίωση των υποδομών της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και των κατοίκων στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με μια ιεράρχηση, που θα δώσει την ευκαιρία της ομαλής απορρόφησής τους από μια δύσπιστη ελληνική κοινωνία, η οποία πολλές φορές άκουσε μεγάλα λόγια. Έτσι θα πρέπει να ακολουθηθούν τρία στάδια στη διαδικασία προώθησης των μεταρρυθμίσεων: το στάδιο του κοινωνικού διαλόγου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το στάδιο της υλοποίησης, χωρίς κλυδωνισμούς και με την παραχώρηση του απαραίτητου χρόνου προσαρμογής και το στάδιο της κοινωνικής απόδοσης, καθώς είναι σημαντικό να προωθηθούν πρώτα οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη και ταχύτερη κοινωνική απόδοση.

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα αγκαλιάσει τους πολίτες της.