Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Φιλική συμβουλή προς πολιτικούς: Να είστε γνήσιοι!

του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑ, φιλόλογου-δημοσιογράφου, 22/3/00

Έκπληξη από το ...άλλο πρόσωπο όλων σχεδόν των πολιτικών αρχηγών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σε άλλους πανικό (κυρίως στο ΠΑΣΟΚ), σε άλλους ευφορία (άντε ακόμα λίγο...), ενώ τα μικρά κόμματα, αυτά που αποτελούν τη λεγόμενη "ήσσονα αντιπολίτευση", έχουν κάθε λόγο να διακατέχονται από αισιοδοξία, καθώς ελπίζουν ότι θα πάρουν κι αυτά καλό μερίδιο (όχι απλώς μεζέ) από την πίτα που λέγεται "εκλογικό σώμα".

Εκείνο πάντως που με εξέπληξε είναι το άλλο πρόσωπο όλων σχεδόν των πολιτικών αρχηγών. Τι εννοώ;

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πολύ ανθρώπινος, πολύ διαλλακτικός στις συνεντεύξεις του. Έμοιαζε, κυριολεκτικά, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας; Δεν θύμιζε σε τίποτα τον άνθρωπο που όποτε υπήρχε πρόβλημα (π.χ. με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους αγρότες στη Θεσσαλία) έμοιαζε (και ήταν...) ένας άνθρωπος αποφασισμένος για όλα. Άσχετο, αλλά αξίζει να σημειωθεί: Σε ερώτηση του Μανώλη Καψή για το ποια βιβλία διαβάζει, απάντησε "Διάβασα μερικές σελίδες από το γνωστό βιβλίο του Ανδρουλάκη. Θέλω όμως να το διαβάσω όλο, όταν θα έχω χρόνο". Η χαριστική βολή προς τον δημοσιογράφο δόθηκε, όταν σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός απάντησε: "Τα βιβλία που διαβάζω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι τα αστυνομικά". Έτσι εξηγείται η απάντηση που έδωσε λίγο πριν για την υπόθεση Οτσαλάν: "Εμείς στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε Τζέιμς Μποντ"!...

Ερχόμαστε τώρα στον Κώστα Καραμανλή, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είμαι υπέρ της αβίαστης κατάκρισης για ό,τι ανθρώπινο βγαίνει προς τα έξω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι δύο αμφιλεγόμενες κινήσεις του ήταν αυθόρμητες. Αναφέρομαι, φυσικά, στον ρόλο του μπάρμαν που υποδύθηκε με τη σύζυγό του Νατάσα, καθώς και στο πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Αν αυτά συνέβαιναν σε ανύποπτο χρόνο και αποτελούσαν στοιχείο του χαρακτήρα του, τότε δεν θα με ενοχλούσε. Όμως αυτή η χρονική σύμπτωση με προβληματίζει κάπως...

Το πλέον χαρακτηριστικό όμως αυτής της πρωτότυπης άγρας ψήφων ήταν όταν είδα την Α. Παπαρρήγα, σε περιοδεία της στην Κεφαλλονιά, να έχει δίπλα της έναν ιερέα.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, στη συνέντευξή του στον Θ. Ρουσόπουλο, εμφανίστηκε να έχει ως φόντο τη βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτισσας στην Άρτα. Το σκηνικό θύμιζε λίγο από Πατριαρχείο, από Αρχιεπισκοπή. Κακεντρεχής και καχύποπτος θα μου πείτε; Όχι, γιατί η απάντηση ήταν "έχουμε ειδικό πρόγραμμα για την Ορθοδοξία"!!!

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος του Συνασπισμού βλέπει παντού προβλήματα, άλυτα κατά τον ίδιο. Λύσεις όμως και προτάσεις δεν ακούμε από τον ίδιο.

Ε, μετά απ' όλα αυτά ...έκλεισα ως ψηφοφόρος!